FOK!
FOK!mobile

Hackers in strijd met drugskartel Mexico

Door static @ 31/10/2011 13:44

Het hackers-collectief Anonymous heeft een nieuw front geopend tegen het Mexicaanse Zetas-kartel. De internetbeweging hanteert informatie als wapen in de strijd tegen de drugshandelaren, die zich hiermee op onbekend terrein bevinden.

Anonymous eist de vrijlating van een door Zetas ontvoerd lid van het hackers-collectief. Voldoet de drugsbende niet aan deze eis, dan wordt een video op internet geplaatst waarin agenten, journalisten, taxichauffeurs en anderen worden genoemd die hun medewerking aan het kartel zouden verlenen.

"Jullie hebben een grote fout begaan door een van ons te ontvoeren. Laat hem vrij", aldus een YouTube-video van Anonymous uit 'Veracruz, Mexico en de hele wereld', waarin de hackers een taalgebruik bezigen dat voorheen alleen leek voorbehouden aan drugsbendes als Zetas. De hackers zeggen 'moe te worden van de criminele bende Zetas, die zich wijdt aan ontvoeringen, diefstal en afpersing'.

Als het verder niet bij name genoemde lid van Anonymous vrijdag niet op vrije voeten is, wordt de compromitterende video op internet geplaatst. "We kunnen ons niet verdedigen met wapens, maar wel met hun auto's, huizen, cafés. Het is niet moeilijk. We weten wie ze zijn en waar ze zich ophouden", aldus de beweging. "Informatie is gratis. We vergeven niet. We vergeten niet." Tot dusverre stond de internetgroepering alleen bekend om aanvallen op de websites van grote bedrijven en overheden.

De Mexicaanse staat Veracruz gaat gebukt onder een drugsoorlog tussen elkaar op leven en dood bestrijdende drugskartels. De laatste tijd worden wekelijks tientallen ernstig toegetakelde lichamen gevonden. Vorige maand werden tijdens het spitsuur in de stad Boca del Rio 35 lijken op een snelweg gedumpt.

Als Anonymous zijn dreigement ten uitvoer brengt, wordt iedere in de video genoemde medewerker van Zetas automatisch een doelwit voor rivaliserende bendes. Het kan Zetas in zijn operaties ernstig ondermijnen. Het kartel op zijn beurt zal dan niet terugdeinzen internetactivisten aan te vallen, zelfs als die niet verbonden zijn aan Anonymous.Overige berichten
08:25 Voertuigen legden 150 miljard km af in 2018
08:22 Kruis van Verdienste voor vier kikvorsmannen
07:49 Woonwagenkamp nog altijd op slot, opnieuw wapens en drugs gevonden
23:43 Directeur Foundation: 'Johan Cruijff nooit structureel betaald'
23:15 Onderzoekers pleiten voor coffeeshopverbod voor toeristen in Amsterdam
22:50 Oranje Onder-17 loopt WK-finale mis na strafschoppen
22:44 Van Gerwen drukt turbo in en staat in kwartfinales Grand Slam of Darts
22:40 InXile laat meer zien van Wasteland 3
22:35 Megaveel games naar Game Pass
22:29 Minecraft Dungeons in april naar alle consoles
22:19 Shootergenot CrossfireX komt naar Xbox-consoles
22:11 Speel Jurassic World Evolution: Return to Jurassic Park in het eggie
22:07 Verwijderbare vreemdelingen aangehouden op A32
22:03 Flight Simulator vertrekt in 2020
22:01 Eerste gameplay Age of Empires IV getoond
21:57 Halo: Reach naar Master Chief Collection
21:47 Nieuws over xCloud
21:45 Psychedelische platformer The Artful Escape aangekondigd
21:40 Tell Me Why is de nieuwe titel van Dontnod
21:34 Kartrider: Drift is nieuwe gratis MP-racegame voor Xbox One

   © 2019 - FOK! - hosted by